Biografie

logo bigger 'n a bungalowIn de reiswieg lag ik al achterop het podium bij optredens van de folkgroep Crackerhash, dus dat er muziek gemaakt ging worden was onvermijdelijk: op 8-jarige leeftijd begon ik viool te spelen. De Ierse traditionele muziek trok het meest, dus vertrok ik tien jaar later een jaar naar Ierland om me verder in die stijl te bekwamen. Bij de Traditional Music Society van het University College Dublin gaf ik vioolles. Vele bezoeken aan Ierland volgden...

Als wildwaterkanoinstructeur in Europa en op reis door Zuid Amerika was ik een tijd lang erg weinig in Nederland te vinden, maar wel met viool bij Franse kampvuren, op boten in Patagonië, in Peruaanse kroegjes en op eilanden in het Titicacameer. Al dat gereis verbreedt de horizon, dus naast de swingende, melancholieke muziek uit het westen van Ierland staat muziek van Israël tot Venezuela en van zigeunerjazz tot eigen werk op het repertoire - alles gespeeld met passie, precisie en veel plezier! De laatste jaren schrijf ik steeds meer eigen muziek, vooral met Ierse en West Europese invloeden.

gerry murray philip masure gilles rullmannSinds 2002 besloot ik professioneel muziek te gaan maken. Ik speelde in vele groepen (o.a. met John Waller, Dominic Crosbie, het trio Gerry Murray, Philip Masure & Gilles Rullmann, de Nederlandstalige groep Tjane). Met het duo Janos & Gilles namen we een veelgeprezen cd op (zie bij groepen). Met maalstroom & jo freyaMaalstroom touren we alweer bijna 10 jaar veelvuldig door Nederland, Duitsland, Engeland en België. Met Bound for the Waves brengen we ook alweer enkele jaren menig hart in vervoering. Zie voor meer informatie bij groepen.

Ik heb me daarnaast ontwikkeld tot een zeer veelzijdig muziekdocent. Mijn workshops zijn zeer geliefd, en leerlingen uit het hele land weten mijn privélessen te vinden (zie bij lesinfo), waar ik me altijd zeer vereerd door voel!