Groepen

Maalstroom

maalstroomDit kwartet geeft Keltische folkmuziek een nieuwe draai. De composities van Michel, Paul, Job en Gilles laten invloeden uit heel Europa horen en enkele traditionals krijgen een nieuwe laag verf. Zeer goed op elkaar ingespeeld staat de band als een huis, de presentatie is vlot en geestig en de energie spat van het viertal af.

Vaak spelen ze samen met de Engelse saxofoniste/zangeres Jo Freya, waarmee ook de laatste cd 'meet' werd opgenomen.

maalstroom & jo freya

Recensies

De Volkskrant schreef over Maalstroom & Jo Freya op Folkwoods Festival: 'Vlak voor de finale op zondagavond zorgde het Nederlandse kwartet Maalstroom met de Schotse zangeres en saxofoniste Jo Freya voor de fijnzinnigste verrassing van Folkwoods 2009: prachtig gearrangeerde en sprankelend vertolkte composities voor rietblazers (klarinet en sax), viool, gitaar en percussie. Met dit overwegend eigen werk wordt nieuw gebied ontgonnen in de grensstreek tussen folk, jazz en klassiek.'

Meer info

job cornelissen michel duijves jo freya paul pallesen gilles rullmann

Kijk voor meer informatie op de Maalstroom-website of op de Maalstroom-facebookpagina.

Bound for the Waves

bound for the waves

Met hun voeten stevig in de aarde en hun hoofd in de frisse bries, speelt dit krachtige trio veelal Ierse tunes en Schotse liederen recht uit het hart.

bound for the waves penguinsTheo Burghouts - bouzouki, Sophie ter Schure - zang, gitaar, Gilles Rullmann - viool, zang.

Meer info

Zie voor meer informatie onze facebookpagina.
Onze muziek kun je horen op onze bandcamp-pagina!

Janos & Gilles

janos & gilles folkwoods 2008Een duo met een geweldige intensiteit en swing. In strakke sets en uitbundige improvisaties buitelen deze zeer veelzijdige muzikanten over elkaar heen. Stevig geworteld in Ierse muziek en Bluegrass brengen zij een programma waarbij de luisteraar het ene moment euforisch op het puntje van zijn stoel zit om het andere moment diep geraakt te worden door de veelal zelf geschreven liederen en instrumentale stukken. De persoonlijke sfeer wordt versterkt door de ontspannen podiumpresentatie van het duo.

Recensies

janos & gillesIn november 2007 hebben zij hun eerste gezamenlijke cd uitgebracht. Folkforum.nl schreef hierover: 'Qua sferen gaat het breed, van stuwend en swingend tot aangrijpend en melancholisch. Altijd klinkt het puur en spat het speelplezier van de interactie tussen de twee af. Viool, gitaar en mandoline worden zowel met een aanstekelijke drive gespeeld als met kippevel genererende subtiliteit.' Of op zijn Vlaams: 'ik zal het maar direct in de groep gooien: Janos & Gilles zijn instrumentale klasbakken. De beheersing van hun instrumenten ligt mijlenver boven de middelmaat', kortom 'Straffe kost!' (folkroddels.be).

Tenslotte in het Engels: 'Janos Koolen and Gilles Rullmann are a Dutch instrumental/vocal duo playing combinations of guitar, fiddle and mandolin. The music breathes freely and effortlessly, purloining Irish and Scottish pages with equal aplomb. Rich and subtle, the playing exudes energy and accomplishment.' Ofwel: 'Thumbs up' fROOTS (Engels wereldmuziekblad).